Bulldogs dømt til døden

En appelret i den amerikanske stat Michigan afsagde forleden dødsdomme over to bulldogs, der efter rettens mening stod bag et voldsomt angreb på en hest, der efterfølgende måtte aflives.

Mens deres ejer var i gang med at rive blade, stak de to bulldogs af. Nogle timer senere fandt Charles Kendziorski dem i sin lade ved sin af hans hårdt sårede hest.

”Der er ikke bevis for, at noget andet dyr har været i laden med hesten,” udtalte dommerne Jane Beckering og Mark Boonstra i rettens 2-1-afgørelse sidste uge. ”Med det som bevis, er det rimeligt at antale, at den tiltaltes hunde har angrebet hestene,” siger de to dommere i deres afgørelse.

De bekræfter dermed underrettens afgørelse om, at hundene kan aflives.

Den tredje dommer, Amy Aonaye Krause, sagde, at hun ikke var fuldstændig overbevist. Hun gjorde gældende, at hundene kunne have kæmpet mod et vildt dyr, der havde angrebet hesten. Hvis hundene kunne komme ind i laden ”var de nok ikke de eneste dyr, der var i stand til at trænge ind,” sagde Ronaye Krause.

At aflive hundene ville være en overdreven løsning, mente dommeren, og foreslog i stedet en form for husarrest til de to bulldogs. Men retten slog altså fast med stemmerne to mod en, at de to bulldogs nu kan aflives.