Hvad har du i munden?

Sokker og affald står øverst på listen over det, som hundeejere jævnligt må vriste ud af munden på deres pelsklædte venner. Også blade, sten og børnenes legetøj er ting, der sådan cirka 50 gange om året får hundeejere til at udbryde: ”Hvad har ud i munden?”

I en ny undersøgelse blev 2.000 amerikanske hundeejere bedt om at svare på spørgsmål om deres hundes spisevaner. Både de gode og de dårlige. Og man fandt ud af, at vores potede venner ofte er i nogle ret ulækre situationer.

På top tre over ting hunde ikke burde have i munden var sokker, affald og børnenes legetøj. En hundeejer svarede endda, at hans hund var gået i gang med at tygge på svupperen til toilettet.

Undersøgelsen viste også, at en gennemsnitlig hundeejer må tage noget ud af munden på hunden tre gange om måneden. Dette gælder især for de 34 procent af hundejere, hvis hund gerne spiser alt andet end mad.

Når noget lugter godt, smager det sikkert også godt. Foto: Pixabay

Det viser sig, at mange hundeejere har en hund, der godt er klar over, at de gør noget forkert. 39 procent har en hund, der øjeblikket slipper det den har i munden og ser skamfuld ud. Ejerne siger, at de ved, hunden er klar over, at den har gjort noget galt, når hunden undgår øjenkontakt eller simpelthen stikker af.

Men at forfølge en hund, der samlet alt muligt op er ikke det eneste besværlige ved at være hundeejer.

En ud af tre siger, at deres hund er det mest kræsne, de kender. Ni ud af ti lægger vægt på sund mad til hunden, og 86 procent siger, at de lægger vægt på, at smagen skal være i top. Derfor er det forståeligt, at den gennemsnitlige hundeejer – ifølge undersøgelsen – synes det er svært at finde foder, der både er sundt og falder i hundens smag.

En ud af tre hundeejer opgiver at give hunden noget mad, den tidligere har vist, den ikke kan lide. Måske er det derfor, at mere end halvdelen hundeejerne i undersøgelsen mener, at deres hunde spiser bedre, end de selv gør.

”Hunde er som børn. De er ikke kræsne, de har bare forskellige ting de foretrækker og de har forskellige smagsløg” siger dr. Bradley Quest, der er professor i veterinær medicin.

”Lugt og smag hænger tæt sammen, og hunde kan smage gennem deres lugtesans. Derfor er hunde ofte interesserede i mad, der lugter stærkt – for eksempel proteinfoder med basis af rødt kød, fjerkræ eller fisk. Hunden mener, at hvis noget lugter godt, så smager det sikkert også godt”.

Undersøgelsen er lavet af analysefirmaet OnePoll på vegne af hundefoderfirmaet Zignature.

Top 10 hunden ikke skal have i munden

  • Sokker               48 procent
  • Affald                47 procent
  • Legetøj              44 procent
  • Papir                  43 procent
  • Mad                   42 procent
  • Græs                  29 procent
  • Blade                 28 procent
  • Sten                   25 procent
  • Lort                    20 procent
  • Jord/grus          18 procent

Kilde: Study Time