Når hunde bliver helte

Uanset om de er gamle, blinde, bange eller sårede, så er hunde adskillige gange på et split-sekund gået i aktion for at redde deres herre. Masser af menneske skylder en tapper hund deres liv. Uanset om der var tale om bilulykker, brande eller krig. Her er 10 eksempler, som det amerikanske medie news-daily.com har samlet:

Peanut

Peanut levede et hårdt liv, indtil den endelig fik et nyt og ordentligt hjem. I 2017 gik den fra at være reddet til at blive redder. People Magazine fortæller historien om, hvordan Peanut ihærdige gøen alarmerede hendes ejer og fik dem til at følge sig ud af deres hus i Michigan. Fordi de fulgte efter hunden ud i kulden, fandt de en underafkølet 3-årig pige, der var døden nær. Pigen var stukket af hjemmefra, fordi hendes forældre mishandlede hende. Det første den lille pige sagde, da redningsfolkene havde sikret sig, at hun havde det godt, var: ”vovse”.

Kelsey

I den same vinter i 2017 faldt en mand i sneen og brækkede halsen i det golde og øde Michigan. Han lå lammet på den frosne jord, og var sikker på, han ville fryse ihjel. Hans golden retriever, Kelsey, var fast beslutte på at redde ham. I ”The Telegraph” kunne man læse, at Kelsey lagde sig oven på sin ejer og blev liggende der i hele 19 timer for at holde ham varm. Imens gøede hun højt og vedvarende, indtil hjælpen kom. Længe efter hendes ejer havde mistet bevidstheden.

Jazzy

I foråret 2018 var det yorkshire-terrieren Jazzy, der påtog sig rollen som redningshund Den ejer led af sukkersyge, og da ejeren pludselig faldt besvimet om, prøvede hun at vække ham ved at skubbe til hans kind med snuden og ved at gø ivrigt. Hundens gøen alarmerede mandens mor, det fik ham vækket inden han gik i diabetisk chok. Takket være Jazzy, overlevede hendes ejer.

Buddy

En 87-årig mand fra Boynton Beach i Florida kan sandsynligvis takke sin hun Buddy for, at han stadig er i live. Da den ældre herre faldt og ikke kunne komme op ved egen hjælp, gik den 12-årige Buddy – der altså selv ikke er helt ung – i aktion. Buddy fornemmede, at der var fare på færde, så den brasede gennem en afskærmningsdør, løb over til naboens hus og fik naboen til at følge med over til den tilskadekomne mand, der dermed var reddet.

Major

Mange hunde tilkalder hjælp ved at gø, men ikke Major. Dens ejer lider af PTSD efter han blev såret i kamp. Major – som er en blanding af en labrador og en pitbull valgte at bruge telefonen i stedet for at gø, da dens herre kom i nød. Ved at træde på ejerens mobiltelefon, fik hunden ringet til alarmcentralen. Men da man på centralen ikke fik noget svar fra den anden ende, afsluttede man opkaldet. Det fik dog ikke Major til at give op. Hele 10 gange ringede han til alarmcentralen, inden opkaldet blev taget alvorligt.

Todd

Todd – en golden retriever – vendt hjem fra en lejrtur i Arizona med en stærkt hævet snude. Hævelsen skyldtes, at hunden var blevet bidt af en klapperslange, da den gik imellem slangen og sin herre. Hundeejeren havde ikke opdaget, at hun var ved at træde på et af de farligste dyr på jorden.

Sako

I 2017 blev Sako, en king sherpherd fra British Columbia indlemmet i Purina Animal Hall of Fame for heltemodig indsats. Efter at have overlevet en bilulykke med flere dræbte, tog Sako sig af sin sårede herre i 40 timer, indtil redningsmandskabet fandt dem. I den lange tid holdt Sako sin herre varm, fandt vand til ham, og holdt prærieulve på afstand.

Layka

Layka gjorde tjeneste i den amerikanske hær i Afghanistan. I 2012 mistede hun det ene ben, da hun blev skudt fire gange med en AK-47 i forbindelse med rydning af en Taliban-stilling. Soldaterne vidste til gengæld, at tabet af Laykas ben havde reddet deres liv. Da de vendte tilbage til USA adopterede en af dem, sergent Julian McDonald, den trebenede hund.

Cheyenne

Den tidligere pilot, David Sharpe, havde et udiagnosticeret PSTD-sygdom, da han adopterede pittbull-hvalpen Cheyenne fra et hundehjem. Nogle måneder senere var Sharpe på randen af selvmord. Han sad på sit køkkengulv med en pistol i hånden. Cheyenne satte sig ved siden af ham og slikkede ham i øret og fik Sharpe til at le. Veteranen sagde senere, at hvalpen gav ham en grund til at leve, og det at han havde reddet Cheyenne ved at hente hende ud fra hundehjemme, også havde reddet hans liv.

Lucca

I løbet af sin seks år lange karriere i marinekorpset, var militærhunden Lucca med på omkring 400 patruljer, hvor der blev søgt efter sprængstof. Hun identificerede omkring 40 bomber og reddede dermed utallige liv. På sin sidste patrulje blev Lucca ramt af en eksploderende bombe, der rev hendes ben af. Men hun slap med livet og sine sanser i behold. I 2016 modtog hun som den første millitærhund i USA en medalje for anerkendelse af mod og engagement i tjenesten.