Melody hjalp vidne i mordsag

Vidnet i mordsagen fik støtte af en sort labrador. Modelfoto: Pixabay

At vidne i en mordsag vil nok gøre de fleste lidt nervøse. Derfor havde anklagemyndigheden i den amerikanske stat Pennsylvania bedt om lov til at lade en hund ledsage et vidne i retten, så vidnet kunne føle sig mere rolig.

Denne anmodning har været hele retssystemet igennem, og med en afgørelse i statens højesteret har vidnet fået lov til at tage hunden med sig under vidneafhøringen.

I sin afgørelse siger højesteret, at det er i orden, at vidnet tager hunden med som emotionel støtte, så længe alt bliver gjort for, at det ikke skader den tiltalte.

Den tiltalte, Sheron Punell, blev dømt for et skuddrab i 2016 og fik en dom på op til 47 års fængsel. Punells forsvarer argumenterede for, at hundens tilstedeværelse ville skabe en sympati for vidnet, som den tiltalte ikke fik del i.

 Anklageren slog på, at der var tale om en hund, der var vant til at ledsage vidner, og at hunden ville hjælpe vidnet – en teen-age-pige – til at overvinde sin frygt for at vidne.

Dommeren gav hunden – en sort labrador ved navn Melody – lov til at være i retslokalet under forudsætning af, at den blev under vidneskranken under hele forhøret. Han instruerede også juryen om, at hundens tilstedeværelse ikke måtte påvirke dem i forhold til vidnets troværdighed og at hunden ikke måtte få teen-age-pigen til at fremstå mere sympatisk.

Højesteret i Pennsylvania stadfæstede dermed dommerens afgørelse.