Stevie var dømt til døden

Stevie fik ikke bare en ny familie. Han fik også fikset sine dårlige øjne. Privatfoto

Cockerspanielen Stevie var næsten allerede død. Han var afleveret hos dyrlægen til aflivning. Hans dårlige øjne gjorde, at hans ejer ikke længere kunne bruge ham som avlshund. Men i stedet for den dødelige injektion, fik Stevie sig en ny ven for livet, da han flyttede ind hos 47-årige Vickie Tartlow og hendes autistiske teenage-datter, Tegan.

Den lykkelige udgang skyldes, at dyrlægen i stedet for at aflive hunden, tog kontakt til The Dogs Trust – en organisation, der tager sig af hunde i nød. Dogs Trust fandt et nyt hjem til Stevie hos Vickie Tartlow i Whitefield, nær Mancherster i England. Hun fortæller, at Stevie har takket for livet ved at være til stor hjælp for Vickes 18-årige autistiske datter. Indtil Stevie kom ind i familien talte hun næsten aldrig.

Men nu er Tegan og Stevie de bedste venner. De stoler på hinanden, siger Vickie om sammenholdet mellem Tegan og Stevie. ”Stevie limer sig på Tegan og følger hende overalt. Og hans tilstedeværelse har haft en forbløffende positiv effekt på Tegan. Efter han er kommet, er Tegan begyndt at foretage sig noget igen. Tidligere ville Tegan knap nok gå ud af huset, men nu er hun ude med hunden hver morgen,” siger Vickie til Metro.

Tegan og Stevie er tydeligt glade for hinanden. Privatfoto

Stevie er opkaldt efter musikeren Stevie Wonder. Som de fleste ved, er Wonder blind, og det er vel skæbnens ironi, at det dårlige syn nær kostede hunden Stevie livet. Men også her var der bogstavelig talt lys af se for enden af den berømte tunnel. Stevie fik en øjenoperation, der gav ham et ordentligt syn tilbage.

Efter operationen var det Tegan, der passede Stevie og sørgede for, at dryppe hans øjne seks gange om dagen og for at give ham en masse piller. Og oven i det får Stevie en masse kys, kløen og krammen.

”Man kan se, at de begge er meget lykkelige,” siger Vickie Tartlow.

Kilde: Metro