I Korea spiser de hunde

For mere end et år siden lagde Kina op til, at det skulle være slut med at bruge hunde som menneskeføde. Nu følger Sydkorea trop.

Den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in har besluttet sig for at forbyde koreanerne at spise hunde, lyder det fra præsidentens kontor. Den nationale praksis med at spise menneskets bedste ven er blevet en international skamplet på landet, mener præsidenten.

Hundekød har længe været en del af det traditionelle koreanske køkken, hvor man regner med at omkring en million hunde hvert år ender i gryderne. Men traditionen med at spise hund er i aftagende, fordi man også i Sydkorea er begyndt at opfatte hunden som et kæledyr og i mange tilfælde som en ven – i stedet for at se den som et stykke kødkvæg.

Hundespiseri er noget af et tabu blandt yngre generationer, og presset fra dyreaktivister er stigende.

Der er håb for, at hundene i Sydkorea for fremtiden kan udgå at ende i gryden. Foto: Pixabay

”Er tiden ikke kommet til simpelthen at overveje et forbud mod at spise hund,” spurgte præsidenten sin ministerpræsident, Kim Boo-kyum ved et de to lederes ugemøder, ifølge en af præsidentens talsmænd.

Sydkoreas kæredyrs-sektor er på vej frem, og der er et tiltagende antal mennesker, der lever med hunde i deres hjem – herunder præsidenten. Han er kendt for at være hundeelsker, og han har adskillige hunde i præsidentboligen. Også en han reddede, efter han var blevet præsident.

Kilde: AFP