Oddere angriber kæledyr

Den amerikanske flododder angriber normalt ikke mennesker og kæledyr.

Indbyggerne i Alaskas største by, Anchorage, er vant til lidt af hvert, når det kommer til vilde dyr. Både bjørne og elge er ret almindelige, men nu advarer vildtforvaltningen mod endnu en dyreart, der angriber både kæledyr og mennesker, nemlig odderen.

Vildtforvaltningen i Alaska gør opmærksom på, at oddere har angrebet mennesker og kæledyr på nogle af de mest besøgte udendørsarealer i Anchorage. Derfor opfordrer myndighederne indbyggerne til at være forsigtige omkring floder og søer i forbindelse med byens grønne bælte.

I denne uge blev en kvinde bidt, da hun ville redde sin hund fra en gruppe af oddere ved University Lake. En anden hund blev bidt ved den samme sø, der er et populært sted at lufte hunde. Tidligere på måneden måtte en 9-årig dreng til lægen for at få en indsprøjtning mod rabies, efter han var blevet bidt adskillige gange nær en andedam.

Den amerikanske flododder angriber normalt ikke mennesker og hunde, fortæller vildtforvaltningen i Anchorage. Man er ikke sikker på, om angrebene kommer fra den samme gruppe oddere.

”Fordi borgernes sikkerhed er på spil, vil vi forsøge at finde de aggressive oddere og få dem fjernet, mens de øvrige oddere får lov at være i fred,” siger vildtforvaltningen i en udtalelse.

Kilde: Anchorage News/AP