Peanut taler med ved topmøde

Siden han blev Grækenlands top dog i april, har Peanut mødt flere af Europas ledere.

I torsdags var der topmøde mellem Grækenland og Slovakiet, og efter mødet holdt den græske premierminister, Kyriakos Mistotakis, en pressekonference sammen med sin slovakiske kollega.

Mistotakis udtrykte Grækenlands støtte til nabolandet i Slovakiets bestræbelser for at komme med i EU. Peanuet syntes også, at han ville støtte de gode naboer, så han begyndte et gø højlydt. Ganske vist var han ikke med ved pressekonferencen, men opholdt sig i præsidentens embedsbolig nogle få meter borte.

Den græske premierminister Kyriakos Mistotakis med Peanut, der normalt ikke plejer at afbryde.

”Det er hunden, vi adopterede for nylig. Han er ofte ganske livlig,” sagde Mitsotakis, mens han vendte sig mod Slovakiets regeringschef, Eduard Heger, der lo, mens han fik Mitsotakis’ ord oversat. Peanut behøvede ingen oversættelse.

”Det er første gang, han blander sig under en pressekonference. Normalt hilser han bare på gæsterne i døren og er mere høflig, sagde Kyriakos Mistotakis.

Han adopterede Peanut efter han havde besøgt et hundeinternat i forbindelse med Word Stray Animals Day (verdensdag for herreløse hunde) i april. I dag er det et almindeligt syn at se hunden, der normalt optræder med et blåt skærf over sit halsbånd, når den vandrer omkring i Kyriakos Mistotakis’ officielle embedsbolig.