Par med hund angrebet af bjørn

Et yngre par blev angrebet af en bjørn under et besøg i Blue Ridge Mountains nær Asheville i North Carolina, USA.

Parret havde arrangeret picknick på en græsklædt bakke nær et center for folkemusik og lokal kunst, da deres hund, der ikke var i snor, fik færten af en bjørn. Oplysningerne stammer fra en pressemeddelelse, som ledelsen i nationalparken har udsendt.

Hunden løb mod bjørnen, mens den gøede højt, og nationalparkens ledelse tror, at bjørnen gik i forsvar mod den gøende hund og dens ejere.

Efteråret giver en smuk tur på Blue Ridge Parkway i North Carolina. Men bjørnene er ved at æde sig klar til vintersøvnen, og ser både mennesker og kæledyr som mulig mad. Foto: Pixabay

I løbet af de næste minutter angreb bjørnen flere gange parret, indtil de og deres hund var i stand til at flygte ind i deres bil. Ifølge pressemeddelelsen kørte parret til hospitalet i Asheville, hvor de blev behandlet for deres skader og derefter udskrevet.

På grund af angrebets karakter har parkens ledelse midlertidigt lukket nogle af de spor der fører gennem Blue Ridge Mountains, ligesom det er blevet forbudt at spise udendørs. Imens vil parkens rangers og biologer forsøge at fange bjørnen eller få den aflivet.

I den meget besøgte efterårssæson bliver parkens gæster gjort opmærksomme på, at netop efteråret også er et kritisk tidspunkt for bjørne, fordi de er nødt til at spise så meget, at der er nok til at stå opholdet i vinterhiet igennem.

Hvis man bliver angrebet af en bjørn, anbefaler parkens rangers, at man kæmper imod med hvilken som helst genstand, man kan få fat på. Bjørnen ser ikke en parkgæst. Den ser et bytte i både mennesker og kæledyr, oplyser parkledelsen i pressemeddelelsen.

Selv om bjørne af og til angriber mennesker, er det dog uhyre sjældent, at det sker.

Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway er en naturskøn vej gennem Blue Ridge Mountains i det østlige USA. Vejen går fra Cherokee, North Carolina i syd til Rockfish Gap nær Waynesboro, Virginia i nord. Vejen, der er 755 kilometer lang, forbinder de to nationalparker Great Smoky Mountains National Park og Shenandoah National Park.

Længde: 754,8 km

Bygget: 30. juni 1936

Kilde: Wikipedia