All the President’s Dogs

Mens John F. Kennedy var præsident og boede i Det Hvide Hus, var embedsboligen ved at udvikle sig til lidt af et hundehus. Sammen med præsidenten boede der temmelig mange af hans firbenede venner. Frem for alt præsidentens yndlingshund, Charlie, der var en welsh terrier. Præsidenten og Charlie havde et nært forhold, og Kennedy holdt af at gå tur med hunden – helt anonymt om med livvagterne på afstand.

Øverst Charlie foran Det Hvide Hus og her Shannon som hvalp.

Den eneste udfordring mellem de to var, at Charlie elskede at lege ”hente pind”. Præsidenten kunne godt leve ved, at han hele tiden skulle bøje sig ned og tage pinden, når den blev lagt for hans fødder. Værre var det, når han sad ned, og Charlie afleverede den gennemsavlede pind i skødet på Verdens mægtigste mand. På et tidspunkt måtte Kennedy instruere sin stab om ikke at pind med Charlie i håb om at få nedsat aktiviteten.

Man skulle nærmet tro, at Det Hvide Hus var blevet til et hundehus, da præsident John Fitzgerald Kennedy beboede det mellem 1961 og 1963.

Historien kan så fortælle, at Charlie fik andre interesser, der ikke helt afveg fra præsidentens. Af Sovjetunionens ministerpræsident, Nikita Khruschev, havde Kennedy fået en blandingshund ved navn Pushinka. Og selv om forholdet mellem de to stormagter mildest talt var køligt på denne tid – med Cuba-krisen som det dramatiske højdepunkt – så var der varme følelser mellem Charlie og Pushinka. Så varme, at hundebestanden i Det Hvide Hus blev forøget med Butterfly, White Tips, Blackie og Streaker.

Ude over denne internationalt sammenbragte bestand dukkede også Shannon op. Hun var – som Nixons Checkers – en cockerspaniel. Hun var en gave fra den irske præsident, og efter præsident Kennedys død i 1963, var Shannon den eneste af hundene, som Jacqueline Kennedy valgte at beholde, da hun forlod præsidentboligen. Inden da nåede præsidentparret at bo sammen med yderligere to hunde:  Wolf, en irsk ulvehund og Clipper, en schæfer,

I præsidentens dyrehold indgik i øvrigt:

Tom Kitten, kat

Robin, kanariefugl

Bluebell og Marybelle, parakitter

Debbie og Billie, hamstre

Zaza, kanin

Desuden var der ponyerne Macaroni, Tex og Leprechaun samt hestene Sardar og Rufus.

Helt modsat Kennedys store dyrehold står Donald Trump, der gennem sin præsidentperiode ikke havde så meget som en guldfisk til at holde sig med selskab.

Kilde: Presidentialpetmuseum.com