Meget mere end et kæledyr

Ville du sætte dig liv på spil for dit kæledyr? En ny amerikansk undersøgelse viser, at tre ud af fem adspurgte svarer, at de var villige til at løbe ind i en brændende bygning for at redde deres pelsklædte ven.

Hunden og dens ejer forstår hinandens tanker, mener flertallet i undersøgelsen. Foto: Yama Szuszanna, Pixabay

Undersøgelsen, som er foretaget blandt 2.000 katte- og hunde-ejere, viser også, at 81 procent ikke ville tøve med at redde deres kæledyr fra fare, og at seks ud af 10 ville slås med en anden person for at redde kæledyret.

Hele 62 procent beskriver kæledyret som deres ”bedste ven”, mens tre ud af fem vil betegne kæledyret som deres soulmate.

Analysefirmaet OnePoll har foretaget undersøgelsen på vegne af Figo Pet Insurance. Undersøgelsen viser også, at ejere af kæledyr søger samme tegn på kærlighed hos deres firbenede venner, som de søger hos deres partner. Blandt eksemplerne er, at kæledyrene følger ejerne, giver dem kys og deler seng med dem..

Nok så bemærkelsesværdigt er det, at 48 procent af ejere af flere forskellige kæledyr indrømmede, at de følte sig mere knyttet til en bestemt type dyr. Og her vinderne hundene stort over kattene, idet 80 procent af mennesker med både hund og kat – ifølge undersøgelsen – var tættere knyttet til deres hund end til deres kat.

Uanset hvilken type kæledyr, der er tale om, mener to tredjedele, at fordi de er så nært forbundne, kan de og kæledyrene læse hinandens tanker. Fire ud af fem mener, at kæledyret har en afgørende og positiv indflydelse på deres mentale helbred.

”Forbindelsen vi har med vores kæledyr går meget længere end til et ejer- eller ledsagerforhold. Vores kæledyr trøster os, når vi er triste, hjælper os igennem perioder, hvor vi er nedtrykte og giver os ubetinget kærlighed som ingen andre. Vores kæledyr er vores familie, og selv om de ikke kan udtrykke deres hengivenhed til os med ord, vil alle kæledyrsejere skrive under på, at hengivenheden er dyb og stærk,” siger Lizbeth Bastidas, der er supervisor på undersøgelsen.

En ud af fire siger i undersøgelsen, at de ville betale mere end 50.000 kr. for at redde deres kæledyrs liv, og 53 procent fortalte, at de var villige til at sætte sig i gæld og betale hvad der var nødvendigt for at redde deres kæledyrs liv.