Corona-selskab kasseret som herreløse

Ved at lade som om hundene er gadehunde, prøver mennesker, der anskaffede sig firbenet selskab under corona-nedlukningen, at komme af med dyrene igen.

Maggie var først sat til salg. Senere blev hun afleveret på internatet som en gadehund. Foto: Hope

I Storbritannien blev der købt mere end 3,2 millioner kæledyr under nedlukningen. Nu vil en del af ejerne af med dem igen, og det giver pres på internaterne.

Hos Hop Rescue i Rhondda Cyon Taf fortæller en af de ansatte til BBC News, at de har modtaget det højeste antal herreløse hund i 15 år, og man forventer at den udvikling fortsætter de næste to år.

Nogle hundeejere kommer med en hund, som de udgiver for at være herreløs. At det ikke altid er tilfældet, viser et eksempel, hvor ejerne først havde forsøgt at sælge hunden. Den et år gamle old English sheepdog, Maggie, blev afleveret som herreløs, men efterfølgende fandt personalet en annonce på salgsportalen Gumtree, hvor Maggie var til salg for 500 pund.

Sara Rosser fra Hope siger, at de falske herreløse hunde springer over i køen til hjælp til skade for dyr, som virkelig er forladt. Alene i den seneste uges tid har vi modtaget fem hunde, som vi med sikkerhed ved er falske herreløse, men at tallet kan være langt højere.

Centeret huser nu 150 hunde – flere end nogensinde tidligere.

Sara Rosser siger: ”Internaterne er fyldt op, og der er dyrlæger som ringer og siger: Kan I tage dem – eller bliver de aflivet. Vi hører fra andre centre, at de er fyldt til bristepunktet, og at presset er massivt.”

Yderligere er der flere problemer med hundene fra corona-tiden. De har flere problemer med helbred og opførsel end normalt, hvilket gør dem vanskelige at få ind i et nyt hjem.