Hunden er trumf i dating-kampen

Kærlighed Hvis du på en datingprofil ser en mand sammen med en hund, så har du sandsynligvis en kandidat til et fast forhold.

Tendensen fremgår at et videnskabeligt studie fra Saint Mary’s University, Canada, udført af professor Maryanne Fisher.  Studiet er netop offentliggjort i Evolutionary Psychological Science.

Solidt materiale til et længerevarende forhold. Mand med hund. Foto: Pixabay

Fisher analyserede 750 datingprofiler fra både mænd og kvinder, hvor deltagerne blev spurgt, om de søgte efter forhold af lang- eller kort varighed.

Mænd, der ledte efter længerevarende forhold, havde i otte ud af ti tilfælde et profilbillede, hvor der også var en hund. Mænd på jagt efter et kort forhold var til sammenligning kun i halvdelen af tilfældene sammen med en hund på profilbilledet. ”Disse mænd ville i højere grad have billeder af deres brystkasse, deres motorcykel, deres båd eller den store fisk, de fangede sidste weekend,” fortæller Maryanne Fisher til Times of London.

Fisher tror, at hundebillederne underbevidst signalerer til single-kvinderne, at her er en ansvarlig og troværdig mand.

Lånte fjer

Men psykologen kan ikke med sikkerhed sige, at mænd tager kæledyret med på billedet, fordi de ”ubevist ved at hunde er den bedste måde at komme i kontakt med kvinder på.”

Det har vist sig, at nogle mænd simpelthen låner en hund til at blive fotograferet sammen med, og dermed snyder deres date til at tro, at de er virkelige hundeejere.

En mand indrømmede overfor The Times, at han havde lånt en hund fra en ven for at få taget et billede til en dating-app.

”Jeg tilføjede billedet til min profil fordi – det er bare sådan en almindelig ting at have et billede med en hund. Alle ved, at hunden giver et swipe, og man er jo nødt til at gøre noget for at være foran i spillet,” tilstår manden.

Og undersøgelser har virkelig vist, at kvinder i højere grad swiper en mands profil, hvis han har et billede med en firbenet ven.

60 procent af svarene i en undersøgelse fra 2002 sagde, at et billede af en nuttet hund hjalp dem til at få et match online. Overraskende nok var 39 procent af respondenterne mere interesserede i at møde hunden end dens herre.

Kilde: The New York Post/The Times