Byron havde gode kort og reddede Bruce

KORT Ganske vist holdt Bryson rigtig meget af sine Pokemonkort. Men hellere skille sig af med kortene, end at miste sin firbenede ven.

Bruce var meget syg, og kun en resolut indgriben fra den otteårige Byron. Foto fra GoFundMe

Sådan var tankegangen hos den otte-årige Byron Woodruff fra Virginia i USA. Familien var netop blevet udvidet med hundehvalpen Bruce. Desværre viste det sig, at Bruce var alvorligt syg med parvo-virus – eller hundepest, som giver voldsom diarré, og som ofte er dødelig.

Familien havde ikke de 700 dollars – omkring 5.000 kr. som behandlingen af hundehvalpen ville koste. I familien havde man været ærlig omkring hundens tilstand og fortalt, at den risikerede at dø af sin sygdom. Og da Byron var bange for at miste sin nye, bedste ven, tog han affære og satte sine kære kort til salg.

Han malede et skilt med priser på kortene og satte det op ved vejen idet han håbede på, at trække kunder til.

Det fik til gengæld hans mor, Kimberly Woodruff, til at gå i aktion. Hun henvendte sig til offentligheden på indsamlingssitet GoFundMe og bad om støtte: ”Min søns hund er meget syg. Den har fået diagnosen parvovirus. Jeg ved, jeg har opdraget ham rigtigt med et hjerte af guld, fordi han er så bekymret for lille Bruce. Nu sidder han ved vejen og prøver at sælge sine bedste ting for at kunne gøre hvalpen rask,” skrev Kimberly.

”Vi har i øjeblikket penge nok til at Bruce kan komme på dyrehospitalet i tre dage. Men både jeg og dyrlægen er bekymrede for, at det kan blive nødvendigt med en længere behandling. Hvis du vil vise medfølelse, så giv bare én dollar for at hjælpe vores hundehvalp. Familien vil være evig taknemmelig,” skrev Kimberly i opslaget på GoFundMe.

Målet var at få 800 dollar til hundens behandling. De endte med hele 28.000 dollar – eller omkring 180.000 kr. Efterfølgende, da de ansatte ved Pokemons hovedkvarter i staten Washington hørte om Bryson og hans kortsalg, sendte de ham nogle sjældne kort som en gave.

Med gaven fulgte et brev, hvor de fortalte om, hvor inspirerede, de var blevet af Brysons historie for at hjælpe med hundens behandling, og at de derfor gerne ville give ham nogle nye kort.

Efter at have betalt for udgifterne til Bruce’ behandling – og sat lidt til side til fremtidige dyrlægeudgifter, planlægger Woodruff-familen at bruge resten af pengene på at hjælpe andre, lokale familier med uventet store dyrlægeudgifter.