Hundene har fået deres egen Tinder

Swipe En app, hvor hunde kan finde nye legekammerater, er blevet en stor succes i Toronto, Canada, og nu vil manden bag havde den ud i hele verden.

Pal var en gammel golden retriever, der ikke rigtig kunne følge med de unge hunde i parken mere. Derfor søgte hans ejer efter nye legekammerater. Og fandt på “Pawmates” Modelfoto: Pixabay

Colin Jarvi-Guam har udviklet hvad man kan kalde Tinder til hunde. I første omgang var det tænkt som en måde på at løse Colins eget problem på, men ideen viste sig at kunne bære mere.

Gennem app’en ”Pawmates” kan hunde – eller måske rettere deres ejere – swipe til højre eller venstre, hvis de vil finde nye venner i nærheden. Hvis begge swiper til højre, kan man aftale nærmere på en chatfunktion. I sit design minder ”Pawmates” en del om Tinder.

 Det hele begyndte med, at Colins egen hund, golden retrieveren Pal, var ved at blive gammel. I parken kunne han ikke længere helt følge de unge hundes tempo. Colin søgte derfor efter nogle hunde på samme alder som Pal, men det viste sig at være vanskeligt.

Hurtigt kom han på ideen om at lave en app. Den 27-årige canadier havde ingen IT-erfaring, og lærte sig at programmere via Youtube-videoer. Men alligevel lykkedes det at få en brugbar app i luften. I Toronto er den allerede så populær, at omkring 10.000 brugere har registreret sig. Så Jarvis-Guam er klar til at ekspandere.

App’en er designet til at kunne fungere i hele verden, men har naturligvis flest brugere i Canada. Og selvfølgelig kunne man fristes til at sige: App’en bringer ikke kun hunde tættere på hinanden. To af brugerne har ikke bare fundet legekammerater til deres hunde, men har også selv besluttet sig for at være partnere resten af livet.

Kilde: Toronto CTVNews