Borgmester Max styrer byen

Kommunevalg I disse tider med et kommunalvalg vel overstået, kan kæledyrsmediet dailypaws.com fortælle om Borgmester Max, der gennem flere år har været borgmester i den lille Idyllwild i USA. Nu er det jo ikke usædvanligt, at en by har en borgmester, men det er dog opsigtsvækkende, at borgmesteren er en golden retriever. Og der er Borgmester Max.

Borgmester Max på job

Phyllis Mueller har et helt enestående job. Hun er stabschef for den otte år gamle retriever, der gennem næsten hele sit liv har haft jobbet som borgmester. Hans fulde navn er Maximus the Mighty Dog Mueller II, og han indtog sit embede, da han var kun 11 uger gammel.

”Han er en rutineret borgmester,” fortæller stabschef Phyllis Mueller. ”Han ved hvad der forventes af ham, når han er ude blandt vælgerne. Han elsker at stille sig op og posere for fotograferne.”

Idyllwild er en lille bjergby udenfor Palm Springs i Californien. Den lokale dyreværnsorganisation satte en kampagne i værk for at få valgt en borgmester. Den eneste lille forhindring var, at ingen mennesker kunne stille op. I stedet kunne de tilmelde deres kæledyr som kandidater.

Muellers tidligere golden retriever, Maximus the Mighty Dog Mueller (den første) vandt valget, og han blev i embedet, til han døde halvt inde i sin embedsperiode. Fordi Max den første var så populær, valgte Mueller en anden golden retriever blandt Max’ slægtninge til at overtage pladsen. Og sådan fik Borgmester Max sit job. Ikke så demokratisk, men det fungerer jo.

Sammen med borgmester Max kom viceborgmeser Mitzi og viceborgmester Mikey, alle slægtninge af den oprindelige Max. Så Mueller-klanen sad nu på det hele i Idyllwild. De tre hunde hjalp hinanden gennem resten af Max den førstes embedsperiode. Derefter trådte demokratiet atter i værk, og de tre hunde blev efterfølgende valgt. Ved starten af deres tredje embedsperiode blev de valgt for livstid. Max er endda blevet officielt anerkendt som borgmester af Riverside county.

Måske noget man skulle prøve i Hundested?

Kilde dailypaws.com