37.000 for at få Oscar hjem

Findeløn. Et familiemedlem er forsvundet – sådan føler Frederikke Brandts og hendes familie det. Derfor har de besluttet at udlove en dusør på 5.000 euro – eller godt 37.000 kr. til den der sørger for, at familens Jack Russell terrier, Oscar, kommer hjem igen.

Oscar har været forsvundet i syv uger. Foto Frederikke Brandts

For syv uger siden blev Oscar stjålet udenfor et apotek i bydelen Pankow i Berlin. Lige efter tyveriet postede familien en efterlysning på facebook, og efter en time havde 1500 delt opslaget. Siden da har familien Brandt regelmæssigt postet nye opslag på facebook og instagram.

Midt i bekymringerne for Oscar har Frederikke Brandts haft den glæde, at rigtig mange mennesker har været villige til at hjælpe. ”Vi føler virkelig, at helt fremmede mennesker gerne vil hjælpe os. Det giver et indtryk af et sammenhold, hvor hjælpsomhed og bekymring for os træder igennem,” siger Frederikke Brandts til Berliner Zeitung.

”Vi får hele tiden billeder af hunde tilsendt, men desværre har ingen af dem været af Oscar. Vi ved fra vidner præcis hvordan bortførelsen fandt sted,” fortæller Frederikke Brandts.

Her mellem håb og fortvivlelse har familien Brandts så valgt at fordoble dusøren fra 2500 til 5000 euro. Desuden har de henvendt sig til professionelle efterforskere. De har startet opsigtsvækkende aktioner, hvor folk, der ledte efter Oscar, gik i ens T-shirts på gader og i parker for at finde hunden.

Kilde: Berlinger Zeitung