Basse låste jægerne ude

Indelukket Måske var det lidt som selv at blive bytte?  Efter en dag med elgjagt gik turen hjem ikke helt som Markus Andreassen og hans jagtselskab havde planlagt.

Sammen med Markus var hans datter June Strand Åsheim – og ikke mindst hendes hund, Basse.

June Strand Åsheim sammen med Basse. Han er måske ikke så kvik til at låse biler op, men han er efter ejerens udsagn fremragende til at opspore elge. Privatfoto

Da jagten var slut og selskabet skulle pakke sammen, blev Basse sat i bilen for at vente. Og så gik det galt. I et indlæg på facebook fortæller June Strand Åsheim, hvad der skete: ”Da vi skulle køre hjem, var Basse kommet til at røre ved bilnøglen og dermed låse sig selv inde”.

Jagtselskabet vidste ikke, hvordan de skulle få åbnet bilen. ”Basse sad bare der i bilen og så dumt på dem,” siger June Strand Åsheim til Dagbladet.

Jægerne prøvede at få Basse til at løbe frem og tilbage i bilen i håb om, at han igen skulle komme til at røre ved nøglen og låse bilen op. Men det skete ikke.

”Basse fornemmede hurtigt, at der ikke var nogen godbidder i at løbe frem og tilbage, så han satte sig bare og kiggede på dem,” fortæller Basses ejer.

Til sidste fandt jægerne på at lirke sig ind ved at bruge nogle rensestænger til geværløb og lirke døren så meget op, at de kunne røre nøglen og dermed åbne døren.

Historien om Basse, der låste jægerne ude, er blevet et hit på nettet. June Strand Åsheim synes, det er sjovt, at så mange har fulgt med på de sociale medier.

”Jeg fortalte først historien på Instagram. Jeg fik så god respons, at jeg også måtte lægge den på facebook, så flere kunne læse den, siger June Strand Åsheim til Dagbladet.

https://www.dagbladet.no/video/0aBTABow

Kilde: dagbladet.no/nordlys.no

https://www.dagbladet.no/video/0aBTABow