Drev kennel i studielejlighed

Hundeliv I maj i år fik myndighederne i Stockholm en anmeldelse om, at hunde ofte blev efterladt i en bil udenfor en ejendom i Roslagstullsbacken i Norre Djurgårsdsstaden. Samtidig kunne en nabo kunne fortælle, at det lugtede voldsomt på gangen i ejendommen, hvor en 50-årig kvinde boede i en studenterlejlighed.

Omkring 25 små hunde blev fjernet fra studenterhyblen.

”Det lugtede frygteligt i hele gangen. Det er en ubeskrivelig, biologisk lugt, og det er svært at sige, hvilke kropsvæsker, det lugter af. Hvis nogen kommer på besøg og skal forbi, så må man advarede om, at de skal holde vejret,” siger naboen, der ønsker at være anonym.

Den 22. oktober besluttede lensstyrelsen i Stockholm at fjerne kvindens hunde. I lejligheden fandt man 25 små hunde af forskellige race og alder.

Ifølge lensstyrelsens rapport var der tale om alvorlige brister i forhold til dyrebeskyttelsesloven, hvilket berettigede at myndighederne fjernede hundene. Hundene have totter i pelsen og lange klør. I lejligheden var der fuldt af afføring og urin i alle rum, fremgår det af rapporten.

Kvinden har tidligere fået sine hunde fjerne. I starten af året har hun registreret i firma, hvis formå det er at opdrætte hunde.

Kvinden vil ikke kommentere på, at myndighederne har fjernet hendes hunde, men siger i det svenske medie Hem & Hyra, at hun vil klage over beslutningen.

Kilde: hemhyra.se