Andy fandt 5,7 mio. kroner gemt i kuffert

Jackpot Toldstyrelsen gjorde et stort fund, da toldere og en toldhund fredag den 5. november 2021 kontrollerede bagage, der var tjekket ind i Københavns Lufthavn.

Godt pakket ind var de mange millioner gemt i en kuffert, men Andy snusede sig frem til en formue. Foto: Toldstyrelsen

Toldhunden Andy viste interesse for to stykker bagage blandt de mange kufferter, og efter en nærmere kontrol viste kufferterne sig at indeholde flere poser med danske og svensker kontanter. I alt tilbageholdt tolderne kontanter svarende til ca. 5,7 mio. danske kroner.

”Vores toldhunde afsøger store områder effektivt for både penge og narko, og her til aften var der desværre gevinst, da toldhunden Andy snusede sig frem til over 5 mio. kroner. Hundene og deres førere er et vigtigt værktøj i vores løbende kontrol, der er med til at sætte en prop i de kriminelles pengestrømme, siger Toldstyrelsens kontroldirektør, ” Michael Lund.

Sagen er overdraget til Københavns Politi.

Fundet af de mange kontanter er det andet på kort tid. I november fandt toldere 7,7 mio. kroner, der var gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg.

Toldstyrelsen har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne. Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det altid på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet.

Toldstyrelsen kontrollerer varer til både private og virksomheder ved alle Danmarks grænser. Kontrollen sker som stikprøver eller baseret på risikovurderinger. Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.

Kilde: Pressemeddelelse fra Toldstyrelsen