Malerier skaffer hunde nye familier

Kunst Den første model var Napster, en yndig staffordshire terrier. Hun var bare fem måneder gammel, da hun blev reddet fra dyremishandling. Selv om var i sikkerhed på internatet, som hun blev bragt til, begyndte hun at få adfærdsproblemer. Ingen nye ejere meldte sig på banen.

Portrætmalerierne er blikfang for hundene, der har været for længe på internaterne. Foto: Cheddar Paws facebook.

Men så skete der noget: Natahnee Miller, der er certificeret dyreadfærdsekspert, og Karen Spidle, begge fra Harrisburg, Pennsylvania, USA, meldte sig sammen til et ”mal dit kæledyr” event. De så begge Napsters indre skønhed og rige muligheder.

”Jeg ville virkelig gerne hjælpe hende med at komme ud fra internatet og finde et hjem,” siger Natahnee Miller til kæledyrsmediet Daily Paws. Hun brugte et foto af Napster som inspiration og skab sit første olie-på lærred maleri af hunden.

Karen Spidle siger, at den oplevelse fik et lys til at gå op for dem, og hun branistormede omkring, hvor interessant det ville være at hjælpe oversete internathunde i Pennsylvania til at få en familie.

I 2019 startede de to kvinder Chedda Paws Dog Art. Navnet skyldes, at hundene ifølge Spidle elsker ost.

Miller og Spidle er ikke professionelle kunstnere, men samen med deres fuldtidsarbejde er de dedikerede dyreretsforkæmpere. De vidste, at hunde, der havde været lang tid i internatet, havde brugt for al den goodwill og omtale, de kunne få. Så Miller og Spidle overtalte lokale forretningsdrivende til at hænge billederne af hundene op med information om internaterne.

Andre kunstnere meldte sig på banen for at give deres tid og talent til projektet og give hver hund en behandling som en stjerne. Men hvad gør et billede populært?

”Vi har så mange fantastiske kunstnere i vores gruppe. Alle med forskellige stilarter, men jeg trot, vi alle er enige om, at det virkelig vigtige er at fange hundens øjne, for at få hundens personlighed frem,” siger Karen Miller. Der er i øjeblikket 10 kunstnere knyttet til projektet, og rygtet har spredt sig. Der er kommet anmodninger om billeder fra flere steder i USA.

”Frem til nu har vi malet 197 hunde, og 138 af dem har fundet nye hjem,” fortæller Karen Spidel. Og de nye hundeejere får både en hund og et portræt med sig fra internatet.

Karen Spidel fortæller, at hvis en hund dør under sit ophold på internatet, donerer Cheddar Paws maleriet som et minde. Desværre døde Napster kort efter at malerparret havde mødt hende. Men Miller har stadig portrættet af hunden, der satte hele Cheddar Paw-projektet i gang. Og Karen Spidel håber at få malet flere hunde, så de kan slippe ud af internaterne. Hver gang det lykkes af finde et hjem til en af de portrætterede hunde, bliver det fejret på de sociale medier.

Se flere billeder på  https://www.facebook.com/CheddarPawsDogArt/photos

Kilde: dailypaws.com