Familie fik fjernet over 200 hunde

Slædetur En familie i Ontario, Canada, ligger i strid med provinsmyndighederne, efter familien fik fjernet 200 slædehunde fra deres hjem. Siden er nogle af hundene døde i myndighedernes varetægt.

De mange hunde udgør grundlaget for Windrifts forretning med at køre slædeture. Modelfoto: Pixabay

Familien driver Windrift Adventures, som tilbyder hundeslædetur omkring Barrie i Ontario. Familien mener, at hundene er fjernet ulovligt, og at myndighederne ikke har passet ordentlig på dem.

Ontario’s Animal Care Review Board – a quasi-judicial agency – is set to hear an appeal from the family on Monday where it’s expected to argue for the release of the dogs, while government lawyers are set to argue for the canines to stay in provincial care.

”Det er vores forretning og vores liv,” siger Adrienne Spottiswood, der er medejer af Windrift. ”Vores familie bruger syv dage om uge fra tidligt til sent sammen med mine børn. Men alt det er taget fra os lige nu,” siger Adrienne Spottiswood.

I en afgørelse fra juni, anser Animal Care Review Bord, der er noget i retning af Dyrenes Beskyttelse i Danmark, hundene for vanrøgtede. Man mente, at de udendørs hundehuse, hvor hundene lever året rundt, var for dårligt isolerede og at dyrenes liner var for korte. En appel fra Windrift blev afvist.

Windrift blev pålagt at forbedre hundene levebetingelser inden september, men 23. september viste et kontrolbesøg, at der ikke var sket noget. Derfor rykkede provinsmyndighederne ud til to af Windrifts anlæg og fjernede samen med betjente fra Ontarios politi 239 hunde med den begrundelse, at de skulle være vanrøgtede.

Efterfølgende har sagen udviklet sig til en kamp mellem ejerne af Windrift og provinsmyndighederne i Ontario. Det fyger gennem luften med rapporter, dyrlægeerklæringer og andet, som jurister elsker.

Windrift anklager myndighederne for både grundløst at have fjernet de mange hunde, og for ikke at passe dem ordentligt. Bl.a. at de ikke skulle have fået vand, mens de blev transporteret i timevis på en lastvogn.  Ligeledes gør ejerne gældende, at hundene ville trives bedre, hvis de kom hjem, end ved at være i den situation, de er nu.

Myndighederne holder fast i den oprindelige begrundelse for at fjerne hundene.

Både myndighederne og Windrift er dog enige om, at hundene generelt var ved godt helbred, da de blev fjernet. Så mens hundehuse og slædetur venter på de godt 200 hunde, fortsætter hundeslagsmålet i retssalen.

Kilde: