Hunde har næse for corona

TEST I stedet for at få stukket podepinden i halsen eller i næsen, kan du i fremtiden møde en venlig hundesnude, når du skal coronatestes.

Hundens gode snude viser sig nu også at være værdifuld i opsporing af corona. Foto: Pixabay

Et studie, foretaget i samarbejde mellem Tierärtzliche Hochschule i Hannover og det tyske forsvar, Bundeswehr, viser at hunde er i stand til at skelne covid19-viruset fra 15 andre vira, der forårsager lungesygdomme. For eksempel influenza.

”Dette studie er yderligere et bevis på den mulighed, der ligger i at bruge sporhunde i bekæmpelse af den aktuelle pandemi,” siger dyrlæge Esther Schalke fra den centrale sanitetstjeneste hos Bundeswehr.

Det er ikke covid19 viruset i sig selv, som hundene snuser sig frem til, men i stedet nogle organiske forbindelser, der opstår i forbindelse med stofskiftet efter en infektion. I det aktuelle studie skulle hundene snuse sig frem til udløseren af covid19 i et forsøg, hvor flere andre vira var blandt mulighederne. Blandt andet influenza A og B og andre varianter af Sars.

Siden mennesket gjorde hunden til husdyr, har vi gjort brug af hundens ekstraordinært gode lugteegenskaber. I dag bliver hunde også brugt i den medicinske forskning. Bl.a. i forbindelse med forskellige former for kræft, malaria, bakterielle- og virusinfektioner.

Kilde: nachrichten.idw-online.de