Fem år for ’dognapping’

STRAF Langfingrede eksistenser, der føler sig fristet til at hægte hunden af hundekrogen og smutte afsted med den, skal tænke sig godt om i fremtiden. I hvert fald i England.

Strengere straffe skal sætte en stopper for tyveri af hunde i England. Pixbay

Ifølge Sky News er den engelske regering ved at være klar med en lovgivning, der skal sætte en stoppe for det store problem, som tyveri af hunde er blevet i Storbritannien. Tyveri af hunde kan i fremtiden give op til fem års fængsel, hvis forslaget blive vedtaget.

Årsagen til den nye lov er blandt andet, at tyveri af kæledyr er steget voldsomt under pandemien. I 2020 fik det engelske politianmeldelser om mere end 2.000 tyverier, hvoraf hunde udgjorde langt den største del med syv ud af 10 tilfælde.

David Bowles, der er leder af Royal Society for Prevention af Cruelty to Animals – omtrent som Dyrenes Beskyttelse i Danmark – siger at han håber, den nye lov vil sætte en stopper for hundetyvene.

”Vi er glade for at se en regering, som kan se, hvor meget dyr betyder for folk,” siger han.

Forkæmpere for loven har længe ønsket hårdere straffe. Den nuværende lov tager slet ikke hensyn til det traume, der er at miste sit kæledyr, mener man.

I Danmark er straframmen for at stjæle en hund på halvandet års fængsel, men det er sjældent, at der falder så strenge straffe.

Kilde: Sky News