Balder blev spist af ulve

DRAMA Balder, en otteårig elghund, var en dygtig jagthund, der både i Norge og Sverige havde kvalificeret sig til titel af champion gennem jagtprøver.

Balder var en elghund eller jämthund som denne. Den tabte kampen mod ulvene. Foto: Wikipedia

Sidste weekend var han med sin ejers bror, Tore Sneli, på jagt efter elge i Østerdalen i Norge.

Sneli forklarer til NRK, at hunden fik fært af en elg og satte af sted. Hunden fulgte sporet en god tid, mens Sneli fulgte hundens bevægelser via en app, så han hele tiden kunne se, hvor hunden befandt sig.

Men pludselig stoppede hunden.

Kort forinden havde jagtselskabet fået meldinger om, at der var ulvespor i området. Sporene førte mod det sted, hvor Balders bevægelser på app’en stoppede, og her fandt jægerne hunden død.

”Den var ilde tilredt. Vi så, der havde været kamp,” siger Tore Sneli.

Sneli siger, at der altid er en risiko ved at tage en hund med på jagt, og at hunden for eksempel kan blive sparket af en elg. Ulven er en anden risiko, men at jagtselskabet befandt sig langt fra et kendt ulveområde – uden at det dermed betyder, at området garanteret er fri for ulve.

Det var ikke sjovt for Tore Sneli at skulle tage telefonen og ringe til sin bror, for at fortælle, at hunden var død. Balder var en familiehund, som var med på fisketure, skiture og andre familieudflugter. Han var på trods af sin alder i rigtig god form.

Statens Naturopsyn synede liget af hunden samme dag.

”Vi så en hund, som var maltrakteret. Den var flået og delvist spist. Det var ikke noget smukt syn, siger Lars Gangås fra Statens Naturopsyn til NRK.

”Når ulve dræber en hund, angriber de to sammen fra hver sin tide. Hvis hunden ikke formår at gennem sig eller beskytte bagkroppen, taber den kampen til de to ulve,” siger Lars Gangås.

Kilde: NRK