Pas på: Vejsalt er smertefuldt

VINTER Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Desværre er vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hundens poter har brug for beskyttelse mod vejsalt, mener Dyrenes Beskyttelse. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Hundens poter består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden. Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels, som varierer efter race. En cockerspaniel har f.eks. mere pels end en mops. I denne pels kan is og sne samle sig. De bløde trædepuder er heller ikke skabt til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne.

”Måske oplever man, hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Årsagen er dog  sjældent sløvhed, men derimod at hunden har ømme poter. Vejsalten udtørrer poterne og kan give sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Smerten kan undgås

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer og forhindrer, at din hund får sår og sprækker på trædepuderne.

”Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smørre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til,” forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

”Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges,” afslutter han.

Kilde: Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse