Reddet på vej til slagteriet

OPGØR Mere end 50 hunde blev reddet fra en transport, der skulle bringe dem til et illegalt hundeslagteri i den indonesiske by Skkoharjo.  Ifølge dyreværns-organisationen Four Paws blev de mange hunde befriet, da politi og medlemmer af den indonesiske organisation ”Dog Meat Free Indonesin” standsede lastbilen med de mange hunde..

De mange hunde var alle bundet om snuden. Foto: Dog Meat Free Indonesia

Hundene blev fundet i sække. De var bundet og havde snor om kæberne. Næsten alle de befriede hunde var under et år gamle I alt var der 53 hunde i transporten. Én er senere død.

Aktionen mod transporten er den første større aktion mod illegal hundeslagtning, og efterfølgende blev en mand arresteret. Myndighederne mistænker ham for at have arbejdet med illegal handel med hundekød i over 20 år.

Efter befrielsen bragte redningsmændene hundene til et internat, hvor de skal opholde sig, indtil de er kommet til kræfter oven på den barske behandling.

”De chokerende og kriminelle begivenheder, vi har været vidne til, såvel som den positive indsats fra myndighederne i Sukoharjo må være et vendepunkt i kampen mod denne ulovlige, gammeldags og grusomme handel. Det positive, vi kan tage med fra denne rædselsfulde situation, er at ordensmagten og dyrerets-grupperne har sat sig for, at nu skal det være slut med denne handel. For de involverede kriminelle vil der ikke være nogen steder, hvor de kan fortsætte deres ulovlige virke,” siger dr. Karanvir Kukrei, der er leder af Four Paws afdeling for handel med hunde i katte i Sydøstasien i en erklæring.

Se videoen herunder.

https://www.youtube.com/watch?v=UqRRFKy4Bnk

Kilde: people.com