Hunden lægger ansigtet i de rette folder

MIMIK Tidligere troede man, at hundes ansigtsudtryk skiftede efter hvad de følte. Ny forskning viser imidlertid, at de bevidst bruger forskellige ansigtsudtryk for at kommunikere med os mennesker.

På trods af de anatomiske forskelle kan hunde tolke vores ansigtsudtryk og ud fra det forstå, hvad vi føler. Men nu tyder den nyeste forskning om hundes kommunikation med mennesker på, at hunde også selv bevidst bruger forskellige ansigtsudtryk for at kommunikere med mennesker.

Hunden signalerer bevidst med sit ansigtsudtryk, mener forskerne. Foto: Pixabay

Studierne foregik således, at hundene blev sat i en situation, hvor der blev vist en godbid, samtidig med at et menneske enten stod med ryggen til eller rettede sin opmærksomhed mod hunden. Hundenes ansigter blev filmet mens det stod på.

Ud fra filmene kunne der konkluderes, at hundene reagerede forskelligt alt efter, om de så menneskets ansigt eller ej. Når hundene kunne se menneskets ansigt, lavede de mange flere forskellige ansigtsudtryk og lyde. De løftede blandt andet øjenbrynene og stak oftere tungen ud. 

De fleste pattedyr har ansigtsudtryk. De forskellige ansigter opfattes normalt som en meningsfuld og forståelig del af dyret måde at opføre sig på. Ansigtets opbygning, som styrer de forskellige udtryk, er ret fast hos pattedyr, og det tyder på, at de menneskelige ansigtsudtryk er resultatet af en langvarig udvikling over tusinder af år.

Kilde: nature.com

Læs hele studiet her: https://www.nature.com/articles/s41598-017-12781-x