Politiet på iskold redningsopgave

REDNING Når det er iskoldt, drejer det sig om at have et varmt hjerte. To spanske politibetjente viste, at de i hvert fald havde hjertet på rette sted, da de tirsdag formiddag fik meddelelse om, at en hund var gået gennem isen på en sø, og at den ikke kunne redde sig selv op igen. Hunden havde kæmpet længe og var ved at være udmattet.

Begge betjentene smed tøjet og hoppede i det kolde vand for at hjælpe den forkomne hund. Foto fra Twitter

Det nordøstlige Spanien har været ramt af en kraftig kuldefront, så isen var tyk og temperaturen lav. Men de to betjente, der var kaldt til stedet, tog en rask beslutning, smed tøjet og hoppede i det bogstavelig talt iskolde vand.

En video på Twitter viser, hvordan den ene af betjentene med en stor gren slår isen i stykker for at bane sig vej frem til den afkræftede hund. Efter på den måde at have skubbet isflagerne til side og kæmpet sig de godt 10 meter ud på søen, hvor de nåede frem til hunden.

Alarmen gik ind til politiet i byen Jaca, der sendte de to betjente fra stationen i Canfranc ud på den kolde opgave. Canfranc ligger tæt på Pyrenæerne ved grænsen til Frankring.

Der er ingen nye meldinger om hverken hundens eller betjentenes tilstand.

https://twitter.com/i/status/1468272621456277506

Kilde: Euro Week News