Aber dræber 250 hunde som hævn

DRAB Denne historie foregår langt borte, og der bør tages alle mulige forbehold. Men flere medier fortæller i hovedtrækkene følgende historie:

En bande aber har dræbt op mod 250 hunde ved at smide dem ud fra høje bygninger. Hævndrabene er sket i den lille indiske by Lavool, der ligger omkring 500 kilometer fra Mumbai. Lavool har cirka 5000 indbyggere.

Ifølge de lokale kilder skyldes abernes vrede, at en gruppe hunde havde dræbt en abeunge. Modelfoto: Pixabay

Indbyggerne i Lavool mener, at aberne har taget hævn, fordi en gruppe hunde tidligere dræbte en abeunge, skriver mediet News18.

Derefter har aberne – ifølge de lokale beboere – fanget hunde så snart de så dem, og tvunget dem med op i høje træer eller høje bygning. Derefter smed aberne simpelthen hundene i dybet. På denne måde er hundene ved at være udrensede fra byen.

De lokale beboerne forsøgte at indfange aberne, men også her var aberne de stærkeste, og flere af beboerne måtte trække sig sårede tilbage.

Efter de seneste rapporter har aberne nu udset sig små børn som ofre, hvilket naturligvis har skabt panik i befolkningen.

Hævn?

Men har aber i det hele taget følelsen af hævn i sig og også evnen til at føre hævn ud i livet?

”I studier af grupper i zoologiske haver af abernes formåen, har det vist sig, at når et individ bliver angrebet, er sandsynligheden for, at gruppen vil angribe en, der ligner den angribende, højere,” siger Stepanie Poindexter, der er assisterende professor hos SUNY Buffalo, der forsker i primaters adfærd.

 ”De foretrækker typisk at angribe en tredjepart, der er af samme art, som den oprindelige angriber, men ikke nødvendigvis en egentlige angriber,” fortæller Poindexter.

Altså formår aberne i Lavool ikke at finde den bande hunde, der faktisk dræbte abeungen, men de er i stand til at hævne sig på dræbernes artsfæller.

De seneste nyheder fortæller, at det er lykkedes myndighederne fra naturforvaltningen af indfange to aber, der ikke vil blive stillet for retten og dømt for ugerningerne, men i stedet vil blive sluppet løs i en fjernt skovområde.

Kilde: News18, indider.com, Gizmodo m. fl.