Vegetarer er en trussel mod hunde

FODER Hvad skal min hund have at spise? Dette spørgsmål stiller alle hundeejere sig af og til. For valget af det rigtige foder er vigtigt og har massiv indflydelse på hundens sundhed.

Selv om du er vegetar, skal du sørge for, at hunden får kød, mener de engelske dyrlæger. Foto: Pixabay

Men en ny trend er dukket op i hvert fald i England: Flere og flere hundeejere er begyndt at nægte deres hund kød, fordi den skal leve vegetarisk, som de selv gør, skriver derwesten.dk

Denne praksis kan imidlertid støde sammen med dyreværnslovgivningen, der foreskriver, at et kæledyr skal fodres efter, hvilken art dyr, der er tale om. Altså at hunden, som er et rovdyr, skal have kødprodukter som en del af sin kost.

Daniella Dos Santos er præsident for den britiske dyrlægeforening, og hun er ikke i tvivl: ”At du har et personligt valg om ikke at spise kød, er helt i orden. Men du skal ikke overføre dine personlige valg på dine kæledyr,” siger Daneilla Dos Santos. ”Den britiske dyreværnslovgivning forpligter ejere af kæledyr til at stille den korrekte næring til rådighed for dyret, ”siger Dos Santos.

”Hos hunde er det faktisk teoretisk muligt at give dem en tilstrækkelig vegetarisk kost. Men en kødfri ernæring bør kun gives under overvågning af en dyrlæge eller en ernæringsekspert,” siger dyrlægernes formand.

I Storbritannien kan det have store konsekvenser, hvis man ikke fodrer sit kæledyr korrekt. Overtrædelse af dyreværnslovgivningen kan i særlig grove tilfælde give fængselsstraf.

Kilde: derwesten.de